lunes, 2 de marzo de 2009

AVALUACIÓ D'UNA WEBQUEST

La Webquest elegida porta el títol "Góngora vs Quevedo. Una polémica literaria". El seu enllaç és http://www.xtec.net/%7Efgonza28/gongora%20y%20quevedo/index.htm
S'indica que versa sobre la matèria de Lengua y literatura españolas, que va dirigida a alumnes de 3º ESO i que ha estat disenyada per Javier González Rovira.

En l'apartat "INTRODUCCIÓN" no apareix cap pregunta o problema, sinò que hi ha unes línies que expliquen i justifiquen el títol de la webquest. Aqueste línies poden resultar motivadores sempre i quan el teme agrade als lectors.

El punt anomenat "TAREA" a banda de ser clar, concreta que el producte final serà explicar amb claredat el problema de les dos tendències literàries del Barroc castellà (conceptisme i culteranisme) i fer-ho a un document word. Tenint en compte que va dirigit a alumnes de 3º ESO, és possible que no faça falta un pensament d'alt nivell per construïr l'aprenentatge.

El "PROCÉS" indica l'agrupació dels alumnes (per parelles), els recursos (pàgines web) que permetran als alumnes fer el treball, així com la metodologia (elaborar dos informes en els que es plasmen les acusacions que es proferïen Quevedo y Góngora mitjançant els poemes). D'aquesta forma, els alumnes rebren una guia constant en el moment d'elaborar el document. Abanda, hi ha una pàgina web que sirveix de suport o ampliació a l'aprenentge.

L'apartat "AVALUACIÓ" inclou un model d'avaluació amb dos apartat generals: un en el que el professor avaluarà el treball en conjunt i un altre en el que un dels alumnes avalua a l'altre seguint les indicacions que el docent ha penjat a la webquest.

A la CONCLUSIÓ, hi ha un vincle amb la introducció, que permet relacionar tot el treball, així una pregunta que pertany a dos poemes situats a aquest apartat i que te la finalitat de servir de colofó al treball i per a que el professor comprove si els alumnes han prestat atenció a informació adicional no indicada directament.

Per tant, degut a la seva dinamicitat, es tracta d'una pàgina recomanable per treballar el Segle d'Or .

No hay comentarios:

Publicar un comentario